Mijn favoriete tekenmaterialen

Tips voor fijne tekenmaterialen? JA, die heb ik zeker! Door het vele tekenen heb ik al zo veel materialen uitgeprobeerd. Omdat ik zó veel verzoekjes kreeg om tips te delen heb ik al mijn favoriete producten voor je op een rijtje gezet. De linkjes verwijzen naar de fijne webshop van creatieve Judith van splendith.

Heel veel tekenplezier!

X. 

Rianne

Fineliners

Fineliners zijn een musthave. Ik gebruik ze heel vaak! Super fijn om eerst je tekening op te zetten met een fineliner en daarna kleur toevoegen met bijvoorbeeld kleurpotlood. Met name watervaste fineliners die niet vlekken. Dat is wel zo fijn als je vervolgens met stift, verf of ander materiaal over de lijnen gaat. Ik heb 2 favoriete merken! 

Stiften (brush)

Als ik ergens fan van ben dan zijn het de Tombow Dual brush ABT. Deze stiften of eigenlijk brush stiften hebben twee verschillende punten. Aan de ene kant zit een punt zoals je gewend bent van een normale viltstift, aan de andere kant vind je een brushpen. De brushpunt kun je gebruiken als een soort penseel, om zowel dunne als dikke lijnen te tekenen. En gebruik ik super veel!

Als je deze stiften een keer wilt uitproberen dan raad ik aan om te gaan voor een set. Deze pastel set is mijn favoriet maar er zijn super veel kleuren beschikbaar!

Krijtstiften

Mijn favoriete bezigheid op een regenachtige dag? Aan de slag met krijtstiften. In de Tekenworkouts App vind je super veel creatieve mini video’s om met deze stiften aan de slag te gaan. Denk aan krijtstiften op herfstbladeren of het maken van kerststerren voor in de Kerstboom. Je kunt met krijtstiften op verschillende materialen schrijven. Ook op het raam! Dan kun je het weer verwijderen met een vochtig doekje. Get creative!

  • Je kunt de krijtstiften in verschillende diktes en kleuren krijgen. Zelf gebruik ik vaak de witte Uni Chalk marker in medium. Maar ‘fine’ is ook heel handig!

Kleurpotloden

Ik doe niets liever dan in een creatieve flow komen door te kleuren met kleurpotlood. Voordat je het weet ben je een uur aan het kleuren. Goede materialen maken het zo veel fijner. Bespaar niet op kwaliteit maar ga voor één goede set potloden van een mooie kwaliteit.

  • Zelf ben ik helemaal weg van de Faber Castell Polychromos. Ze zijn niet goedkoop, maar kleuren zo fijn en hebben super veel pigment, dekken heel goed en je kunt ze mengen. Deze set is een aanrader! 

Gelpen

Als je Tekenworkouts volgt dan weet je dat ik gek ben op tekenen op zwart papier. Dat doe ik het liefste met een goede witte gelpen. Het geeft altijd zo’n leuk resultaat. Fijn ook dat je zo weinig materialen nodig hebt ;).

  • Mijn favo gelpen is die van het merk Sakura De Gelly Roll White 10. Het nummer staat voor de dikte van de punt. Een 08 is ook heel fijn. 

Schetsboekje zwart papier

Mijn favoriete combinatie is de witte gelpen van Sakura en het  schetsboekje van hetzelfde merk. Het schetsboekje heeft zwart papier en een handig elastiekje waar ik altijd de witte gelpen in bewaar. Het formaat 14,8 x 21 is een handig formaat om mee te nemen en precies groot genoeg voor een half uurtje tekenen.

  • Schetsboekje met zwart papier en harde kaft van het merk Sakura Black Sketchbook 14,8×21. Je kunt ook met het witte potlood van Faber (die in deze set zit) op het zwarte papier tekenen.

Op deze pagina staan affiliatelinks naar de website splendith.nl. Als je via een van deze links een aankoop doet, ontvang Tekenworkouts een kleine commissie. Dit is een kleine vergoeding voor het doorsturen van onze bezoekers. Op deze manier kan Tekenworkouts blijven inspireren en gratis content maken. Producten en diensten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van de links. Tekenworkouts promoot alleen producten en diensten waar we zelf in geloven en die we zelf ook gebruiken.