Pilot POH-GGZ professionals

uit je hoofd door creativiteit

Als behandelaar wil je jouw cliënten zo optimaal ondersteunen.

Mijn missie? Zo veel mogelijk mensen uit hun hoofd halen en de kracht van tekenen laten ervaren. Voor meer rust en ontspanning. 

Daarom ben ik op zoek naar maximaal 20 POH-GGZ professionals die mee willen doen met de pilot van Tekenworkouts. Om zo veel mogelijk mensen te helpen om stress de baas te zijn.

Rianne 
Creative Founder Tekenworkouts

Een tekenworkout is innovatieve creatieve tool inpasbaar in elk behandelplan. Specifiek voor cliënten met stress, spanning of burn-out klachten. 

Wat is een Tekenworkout?

Kinderen houden van tekenen en beginnen vaak gewoon. Maar als volwassenen leggen we de lat vaak hoog en ervaren we drempels om creatief aan de slag te gaan. ‘Ik kan niet tekenen, heb geen talent, ik weet niet wat ik moet tekenen’

Een Tekenworkout is een audiobeleving die iedereen vanzelf aan het tekenen zet. Stap voor stap wordt de cliënt meegenomen in een creatief moment voor zichzelf.

 • Laagdrempelig: de rustgevende muziek en de audio nemen de cliënt mee in het maken van een tekening. Voorbereiding of nadenken over wat je gaat tekenen is niet nodig. Hierdoor is het heel laagdrempelig. Een unieke tekenervaring. 
 • Rustgevend voor het brein: door het gebruik van audio werkt het heel effectief om de gedachtenstroom te stoppen en nergens anders mee bezig te zijn. 
 • Focus op ervaring: in de tekenworkouts werken we veel met het herhalen van lijnen en vormen. Dit werkt heel rustgevend. Het eindresultaat is abstract en de focus ligt op de creatieve ervaring in plaats van het eindresultaat.  
 • Voor iedereen: iedereen kan een Tekenworkout volgen, tekentalent of specifieke tekenmaterialen zijn niet nodig. 

De wetenschap achter tekenen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat tekenen een effectieve manier is om te ontspannen en stress te verminderen. Tekenen verhoogt de concentratie en aandacht en heeft een kalmerend effect op het brein. Bovendien stimuleert tekenen de creatieve expressie en helpt het bij het loslaten van spanning en negatieve emoties. Het proces van tekenen activeert ook de rechterhersenhelft, die geassocieerd wordt met intuïtie en emotie, en draagt bij aan een gevoel van welzijn. Daarom wordt tekenen vaak aanbevolen als een waardevolle vorm van ontspanning en stressverlichting.

Hoe werkt de pilot?

Werk je als POH-GGZ professional met cliënten die stress, spanning en/of burnout klachten ervaren? Dan kun je meedoen aan de pilot. Heel graag zelfs!

 • Deelname is gratis
 • Je ontvangt dan per post de Tekenworkouts kaartenset. In deze kaartenset zitten 7 verschillende Tekenworkouts. 
 • Elke kaart is 1 Tekenworkout. Er zitten vier workouts in van 20 minuten en drie workouts van 10 minuten. Op elke kaart staat een korte omschrijving van de tekenopdracht, de materialen die je nodig hebt en een QR code naar de audiobegeleiding. 
 • De cliënt kiest een kaart en krijgt deze mee naar huis. Thuis scant de cliënt de QR code (op de achterkant van de kaart) met een telefoon. Zo komt de cliënt bij de audiobeleving en kan de Tekenworkout beginnen. 
 • De cliënt tekent tijdens het beluisteren van de audio. Bij een volgende afspraak deelt de cliënt wat een Tekenworkout heeft gebracht en de ervaring.

Aanmelden

 1. Deelname is gratis
 2. Na aanmelding onvang je per post de kaartenset van Tekenworkouts.
 3. Bij de kaartenset zit ook een korte instructiebrief met extra uitleg voor jou als behandelaar.
 4. Je hebt als behandelaar de mogelijkheid om bij 8 cliënten een tekenworkout in te zetten. Je geeft de Tekenworkouts kaart letterlijk mee aan de cliënt zodat ze dit thuis kunnen uitproberen. Ze mogen de kaart houden.
 5. Eind december ontvang jij als POH-GGZ professional per mail een uitnodiging om jouw ervaringen te delen. Hoe heb jij het ervaren als behandelaar en wat is de reacties van de cliënt? 

Door de vele reacties heb ik het aanmeldformulier offline gehaald. Het ging zó snel! Hebben we onlangs contact gehad en nog interesse? Stuur dan even een DM op Instagram of mail naar support@tekenworkouts.nl en dan laat ik weten of er nog een plaatsje beschikbaar is. Dankjewel allemaal! 

Creatieve groet, Rianne